• Новини

    Всі насоси характеризуються двома основними параметрами: продуктивність- скільки літрів за хвилину чи м3 за годину може подати насос, тиск - на яку висоту в метрах насос може подати цю воду (10 м висоти приблизно дорівнює 1 атмосфері). Тому перед тим як купити насос треба знати точно хоча б оцих два параметри.

    Розхід. При номінальному споживанні для комфортного існування зазвичай вистачає 1 метра кубічного води на добу з розрахунку на одну людину (навіть якщо двічі приймати ванну). Виходячи з цього досить просто підрахувати необхідну кількість води: помножте кількість людей, які постійно проживають у вас вдома на 1000 літрів за добу.

    Додатковий показник - максимальний розхід. Він визначається кількістю води при одночасному використанні кількох точок споживання води: душ (ванна) - 10-12 л/хв., кухонна мийка - 12 л/хв., пральна машина - 12 л./хв., посудомийна машина - 12 л./хв., ванна звичайна/гідромасажна - 18-20 л./хв., унітаз з бачком - 8 л./хв., і т.д. Але як правило, всі точки водозабору одночасно практично ніколи не використовуються. В залежності від кількості туалетних кімнат і кількості людей, що проживає враховують коефіцієнт від 0,35 до 0,22. Практика показує, що для сім'ї із 4-5 людей достатньо, якщо максимальний ріст складає від 30 до 40 літрів за хвилину (1800-2400 л/год), а загальне добове споживання складає від 3000 до 3500 л/добу.

    Інакше підбирається насос, якщо він використовується для поливу. Тоді все залежатиме від розмірів ділянки, що поливатиметься і погоди. Тоді треба врахувати кількість зон, що поливатиметься одночасно, січення і матеріал трубопроводів для подачі води і т.д.

    Тут ми розглянули тільки показники для насосу виходячи із потреб у воді, але набагато складніше і важливіше підібрати насос для нормативної і правильної його роботи, враховуючи умови водозабору. Тому, для правильного підбору насоса простіше звернутися до спеціалістів.


    Про нас

    Ми слідкуємо за останніми розробками та новинами від виробників промислового обладнання, та залюбки поділимося досвідом в таких питаннях, як ремонт електродвигунів, продаж насосів, та іншого обладнання.